woensdag 4 augustus 2021

Simpele appelkruimel


Terwijl in de keuken de heerlijke geur rond hangt.  Het zacht gekraak van de korst hoorbaar is krijgen wij al trek. Het is een simpel gerecht en toen ik deze foto deelde in mijn storys kreeg ik vele vragen naar het recept.

Dus hierbij deel ik het recept. 

Ingrediënten
- 150 g plantaardige boter
- 50 g havermout
- 150 g kristalsuiker
- 150 g tarwebloem
- 1 kilo kleine zoete appeltjes
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille extract

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C 
2. Schil de appeltjes en snij ze in blokjes
3. Voeg ze direct toe aan de ovenschaal en meng ze met de vanille extract en kaneel.
4. Snij de boter in kleine blokjes en voeg toe aan een schaal.
5. Voeg de havermout, tarwebloem en suiker toe en meng alles tot een korrelige kruimeldeeg.
6. Verdeel het deeg over de appeltjes en bak tot een krokante korst in ca. 30 min. 
Wanneer het deeg krokant aanvoelt maar een klein beetje mee veert is het klaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten